Groete van Ruben

Beste Boeren,
Als jonge Vlaming wens u ik u mijn allerbeste groeten over te brengen. Mijn hart bloedt omdat ik vandaag niet fysiek bij u ben, maar mijn hart en mijn ziel zijn vandaag ook aan de Majuba berg.
In Europa zijn er de laatste tijd meer en meer mensen en organisaties die zich bekommeren om het lot van het Boerenvolk. Zelf probeer ik ook mijn steentje bij te dragen via de organisatie ‘Solidariteit-Identiteit’, een Franse VZW met afdelingen in Vlaanderen, Frankrijk en Italië. Elke maand organiseren wij lezingen over de geschiedenis van de Boer en zamelen wij geld in om het Boerenvolk te steunen. Ons eerste concrete project is momenteel de kleuterschool van Kleinfontein, die wij financieel en logistiek wensen te ondersteunen. De start is alvast veelbelovend en ons project loopt als een trein, bv. enkel in de maand maart hebben wij al 3 activiteiten in Europa!
Vanzelfsprekend zal het hier niet bij stoppen. Vele andere projecten staan nog op til en ik zal niet nalaten om u hiervan op de hoogte te houden. In de maand juli zal ik trouwens voor de tweede maal Suid-Afrika bezoeken en ik hoop ook u dan te mogen ontmoeten! Hopelijk zal ik dit jaar ook niet alleen komen en zullen enkele mensen uit Vlaanderen en Italië me vergezellen en kunnen ze ook de Boerecultuur beter leren kennen. Iedereen zou tenminste een keer in zijn leven het Voortrekkersmonument, Majuba en alle andere plaatsen moeten hebben gezien!
Alvorens u nog een zeer prettig weekeinde te wensen, sta me toe om even de families Van de Graaf, Beyers, Geldenhuys, Schutte .. te bedanken voor hun steun en hun gastvrijheid. Samen met hen zal ik mij elke dag blijven inzetten in Europa om jullie strijd en jullie verhaal kenbaar te maken.

Groeten van een Vlaamse Boer

Hoog de Vierkleur!

Ruben